MARCELLO HAUGEN

Marcello Haugen ble en legende mens han levde, både som synsk og helbredende naturlege.


Hel (c) PhotoArt

Utdrag fra boka "Marcello Haugen" av Øistein Parmann:

"- Hulder..det finnes vel ikke??
- Si ikke det, si ikke det, sa Marcello. Det er mer mellom jord og himmel enn vi kan forklare, det lever vesener overalt, men vi ser dem ikke lengre. Før i tiden så folk dem."

Marcello Haugen (1878-1967) vokste opp i en stor søskenflokk. Allerede i guttedagene ble hans synske evner oppdaget. Som synsk og naturlege på heltid ble Marcello Haugen kjent for sine råd og behandling av sykdommer. Det var særlig plantemedisiner han brukte i behandlingen. Haugen kunne lese folks tanker, og han "så" ting og personer langt utenfor observasjonsvidde. Han kunne fortelle om vannårer på folks eiendommer, om dyr og personer som hadde gått seg bort eller forulykket, og om ting som var mistet eller stjålet. Som naturlege så han mennesket som et hele, både fysisk og psykisk skulle det være likevekt.

Marcello Haugen hadde bare fem års folkeskole, men var mer evnerik enn folk flest. Han snakket flere fremmede språk flytende, studerte de store verdensreligioner og var opptatt av meditasjon, Martin Luther, reinkarnasjon og antroposofi.

Marcello Haugen ble oppsøkt av folk fra alle samfunnslag. Han hadde lett for å etablere kontakt og få pasientene til å betro seg. Haugen kunne ofte overraske de menneskene han møtte ved å fortelle dem hva de het, hvor de kom fra og hvilket ærend de hadde. Haugen betraktet selv sine evner som en gave, men han påstod at alle mennesker hadde disse evnene, bare at de var mer eller mindre utviklet.

Marcello Haugen praktiserte som naturlege og synsk frem til sin død. Han fikk sitt siste hvilested på Vestre Aker kirkegård i Oslo.

Kilder: